Sojayoghurt

5

Soja-yoghurt

Soja-yoghurt kan købes i alle de større supermarkeder og i Rema. I Rema koster 500 g omkring 18 kr. Det er nemt og koster under det halve at lave sin egen sojayoghurt. Se opskriften på hjemmelavet sojayoghurt.

Begge kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet. Kan også fryses, men så kan den kun bruges i madlavning, da den mister sin fine konsistens og bliver grynet.

Del.

5 kommentarer

  1. Hej, fin blog du har her, tror vi kommer til at bruge den meget, min søn på 2 år er lige startet på glutenfri mælkefri kost, da han har haft smerter i maven/sover ikke om natten siden han blev født. Her efter 3 uger kan vi allerede se bedring både med mave og søvn. Vi er nybegyndere på diæt fronten, og har prøvet både rismælk, soyamælk og mandelmælk men kan ikke få ham til at drikke/spise nogen af dem – hvilken vil du anbefale vi starter med (er der en der ligner alm mælk mest)? Og hvordan smager soya yoghurt? Har du nogen tricks?

    • Hej Winnie.

      Dejligt at din lille søn får det bedre af gluten- og mælkefri kost 🙂
      Jeg ved desværre intet om børns ernæring og smagspræferencer, så vil nødigt gøre mig til ekspert. Men min veninde, Marlene, som for nylig er begyndt at blogge om glutenfri, mælkrfri og sukkerfri mad på http://marlenedencker.com har selv en lille søn, og har sat sig ret godt ind i sagerne, så prøv evt. at spørge hende 🙂

      Men i forhold til voksne vil jeg sige:
      Umiddelbart ville jeg selv holde mig vidt muligt fra sojamælk (prøver selv som voksen at minimere mit “kunstige” sojaindtag), da det er tidligere er kædet sammen med udviklingen af yderligere allergier, og det kan jeg simpelthen ikke overskue. Smagen af sojamælk er jeg ikke særlig vild med, men sojayoghurt fungerer okay for mig, hvis jeg bare putter rigeligt med bær/frugt, nødder og kerner ovenpå.
      Rismælk er generelt meget sødt i det, men smagen synes jeg er mere neutral end sojamælk. Rent ernæringsmæssigt synes jeg dog det er et problem, at rismælk er så fyldt med sukker/hurtige kulhydrater.
      Mandelmælk er min personlige favorit, både smagsmæssigt og mht. ernæring. Men mest på grund af manglende bedre alternativer, for mandemælk indeholder stadig en del sukker.

      Konklusion: Der findes ikke noget alletiders erstatninger for almindelig mælk, så drop tanken om at erstatte 1:1. Og drik for guds skyld vand i stedet for.
      Det er hverken sundt eller velsmagende at indtage større mængder soja-, ris- eller mandelmælk dagligt. Tænk i stedet for i, hvordan man kan lave lækre ting, der ikke behøver at blive tilsat en hvidlig væske, men som stadig er sunde og fyldte med næringsstoffer. Kunne hirsegrød eller quinoagrød måske være et alternativ? Eller grøntsagsmos? Eller f.eks. en smoothie af avocado og evt. bærsymfoni som erstatning for yoghurt?

      Jeg håber, du kunne bruge mit svar til noget, men vil opfordre dig til at spørge Marlene.
      Bedste hilsner
      Ane

  2. Pingback: Hjemmelavet yoghurt | Helse Matilde

  3. Pingback: Frimad » – Liste over slik, sødt og snacks

  4. Pingback: Frimad » Cornflakes med rismælk/sojamælk

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.