Med en frisk og lidt skarp smag egner denne salat sig perfekt til flæskesteg i stedet for den traditionelle rødkål. Den smager godt både med og uden marinade.
Salaten er også god til madpakken da den mætter godt og uden problemer kan holde sig i længere tid uden at blive slatten. Dvs. at man sagtens kan lave en stor portion og have den til at stå i køleskabet et par dage.
Selve salaten:
½ rødkål, meget fint snittet
½-1 porrer, i tændstiktynde stave
1-2 æbler eller appelsiner, i små tern
Evt. en lille knold ingefær, fint revet (passer bedst til æblerne)
Læg porrerne i en skål og hæld kogende vand over dem. Lad dem stå i 1-2 minutter (ikke for længe) og hæld vandet fra.
Bland rødkål, porrer, æbletern og ingefær i en stor skål.
Marinade:
½ presset lime
1-2 tsk. honning
salt
Blandes sammen og hældes over salaten.
1 kommentar
Pingback: Hvad skal jeg finde på? | FriMad.dk - glutenfri & laktosefri opskrifterFriMad.dk – glutenfri & laktosefri opskrifter