Panering af rødspættefileter behøver heldigvis ikke at bestå af hvedemel eller rasp med gluten. Glutenfri panering er nemlig intet problem, den behøver heller ikke at indeholde mælk, og så smager den ganske udmærket. Man kan sikkert sagtens skifte mit forslag ud med andre flager eller meltyper, hvis man foretrækker det.
Til ca. 2 personer:
280 g rødspættefileter
1 dl hirseflager
1 dl majsmel
1 æg
lidt salt
Olie til stegning
Fremgangsmåde:
Lige som almindelige rødspættefileter…
Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det lidt med en gaffel sammen med en smule salt.
Hæld hirseflager og majsmel i en anden dyb tallerken og bland det sammen.
Hæld olie på en pande og skru op på lidt over middel varme.
Tag en fiskefilet ad gangen, vend den først i ægget, derefter i melblandingen.
Fiskene steges på panden i et par minutter på hver side.
4 kommentarer
Hej,
Ved det er et gammelt indlæg jeg spørger til men det ser altså ud som om der er remoulade på dit billede, og jeg kan ikke finde en remoulade som er glutenfri, eller er det bare mig som er ikke kender den rigtige.
Hilsen,
Anita
Graasteen’s er både gluten- og mælkefri – men kun den i de små metaltuber. De store i plastik har en anden varedeklaration, selvom emballagen i øvrigt ser ens ud. Læs altid varedeklarationen for en sikkerheds skyld. //Ane
Tak for opskrifter. Jeg har afprøvet panering til fisk og den er perferkt,
Velbekomme 🙂
Jeg har faktisk, siden jeg lagde denne opskrift op, fået en ny favorit: blendede hørfrø og solsikkekerner (halvt af hvert) i stedet for hirseflager og majsmel.
//Ane