Juletid betyder juleknas! Men langt de fleste julegodter indeholder gluten og/eller laktose, så hvis man ikke vil undvære, må man lave dem selv. Spørgsmålet er bare, hvordan man liiige får tid til at lave juleknas, når december også er tid for julestress!?
Løsningen er pebernødder! De er faktisk slet ikke så overskuelige at lave og ta’r ikke særlig lang tid 🙂
En anden ultra hurtig juledelikatesse er hjemmelavede brændte mandler – nammenam!
Nå, men opskriften på glutenfri og mælkefri pebernødder er her.
Ingredienser:
Til 90 stk.
150 g fuldkornsrismel
100 maizena majsstivelse eller majsmel
½ tsk. hjortetaksalt
100 g Fri margarine
150 g brun farin
1 æg
¼-½ tsk. hvid peber
1 tsk. kanel
½ tsk. nelliker eller allehånde
Sådan gør du:
Bland rismel, maizena og hjortetaksalt godt.
Smuldr margarinen i. Skal ikke æltes sammen endnu.
Tilsæt farin, æg og krydderier.
Ælt dejen sammen. Hvis den bliver ved med at være meget klistret, tilsæt da lidt mere rismel.
For at få lige store pebernødder: Del dejen i 3 lige store klumper. Del hver klump i 3. Tril hver af disse 9 klumper til små pølser. Del hver pølse på midten og lad der blive 5 stykker ud af hver halvdel = 90 pebernødder!
Tril stykkerne til små kugler med hænderne.
Læg dem med lidt afstand på bageplader med bagepapir.
Pebernødderne bages øverst i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter (ikke varmluft).
De skal være sprøde udenpå og let bløde indeni, men de bliver først sprøde, når de har fået lov at køle af – helst på en rist.
1 kommentar
jeg har fundet margarine uden mælk i netto. AMA bage og stege. nu er jeg spædt på om det duer til pebernødder.