Min mormor plejer selvfølgelig at bruge hvedemel, men man kan uden problemer skifte hvedemelet ud med rismel. Læs mere om glutenfri og laktosefri fødselsdag her.
Til 3 store lagkagebunde:
4 æg
200 g sukker
50 g kartoffelmel
50 g rismel (jeg foretrækker at bruge fuldkornsrismel)
2 tsk. bagepulver (tjek varedeklarationen for gluten)
Sådan:
Æg og sukker piskes sammen i en stor skål til det bliver hvidt.
Kartoffelmel, rismel og bagepulver blandes godt sammen og vendes i æggesnapsen.
1/3 af dejen hældes i en lagkageform/stor springform og bages ved 200 grader i ca. 10 minutter. Proceduren gentages yderligere 2 gange.
Lagkagecreme:
½ liter sojamælk
1 brev Dr. Oetkers kagecreme med vanillesmag (indeholder faktisk hverken gluten eller laktose!)
Idéer til fyld:
1) Hindbærsyltetøj
2) Banan i skiver
3) Bær (hindbær, jordbær, blåbær, skovbær, evt. bærsymfoni)
4) Evt. flødeskum af soja piskefløde på spray (har endnu kun fundet den i internetbutikker, men skriv endelig hvis du har set den i en forretning)
5) Fint revet marcipan (almindelig marcipan indeholder glucosesirup baseret på hvede, så skal være hjemmelavet for at være helt glutenfri)
Glasur:
1) Et tyndt lag marcipan (almindelig marcipan indeholder glucosesirup baseret på hvede, så skal være hjemmelavet for at være helt glutenfri)
2) 1 dl flormelis + en lille smule vand (vandet røres i flormelisen til den ønskede konsistens opnås)
3) som variation nr. 2, men tilsat 1-2 tsk. kakaopulver
4) 100 g smeltet chokolade + evt. blandet med 2 spsk. sojamælk (tjek chokoladen for spor af gluten og mælk, kogechokolade er et godt bud)
21 kommentarer
Hej Ane,
Tror du, at de kan bages med boghvedemel? Jeg kunne ikke finde rismel..
Stina
Hej Stina. Nej, det ville jeg ikke gøre. Boghvedemel har en meget karakteristisk smag, som jeg ikke umiddelbart vil synes passer i en kage. Jeg tror til gengæld godt du kan bruge majsmel eller maizena majsstivelse. Eller simpelthen bare mere kartoffelmel ?
Pingback: Hasselnøddecreme / hjemmelavet laktosefri nutellaFriMad.dk – glutenfri & laktosefri opskrifter
Kan man bruge sødemiddel i stedet for sukker? Eller er sukkeret vigtigt i forhold til blandingen med æggene?
Jeg må desværre være dig svar skyldig, for jeg har ikke rigtig erfaring med sødemiddel selv. Men jeg tror nok, min mor før har bagt en lignende kage med sødemiddel (sukrin), og det blev udmærket.
//Ane
Kan man lave dem et par dage før man skal bruge dem, og så fryse dem ned? (-: eller er det bedst når de er frisk lavet?
Jeg tror sagtens, de kan fryses 🙂
Er helt ny på glutenfri, er der gluten i bagepulver – hvad hedder det? Hvad skal jeg kigge efter?
Hej
Hvis du bruger dr. Oetker vanillesukker/bagepulver skulle det være uden gluten. Du kan kigge på indholdsfortegnelsen der burde det være fremhævet hvilke allergener der er i varen.
Rigtig gode bunde. God konsistens og smag. Jeg puttede en smule vaniljesukker i, hvilket virkede rigtig godt
Kan bundene farves ønsker at få lavet en regnbue kage
Det kan jeg ikke forestille mig, at der skulle være noget i vejen for. Kunne sikkert blive flot!
Hej.
Jeg har lige et spørgsmål. Tror du, at jeg kan bruge fuldkornsrimel i stedet for almindelige rismel i lagkagebundene?
Mvh
Doris
Hej Doris.
Ja, det retter jeg det lige til, for det er faktisk altid det, jeg selv bruger 🙂
Bedste hilsner,
Ane
Pingback: Hjemmelavet kagecreme, mælkefri, laktosefri og glutenfriFriMad.dk – glutenfri & laktosefri opskrifter
Hej
Jeg vil lige høre om lagkagebundene kan laves aftenen inden, således at hele lagkagen kan laves aftenen før?
Venlig hilsen – og tak for en god og brugbar side.
Maja
Det kan de sagtens. Faktisk bliver lagkager typisk endnu bedre af at blive lagt sammen dagen i forvejen 🙂
Tusind tak for det, det må prøves i aften : )
Pingback: Frimad » Glutenfri og laktosefri fødselsdag
Pingback: Frimad » Dr. Oetkers Kagecreme med vanillesmag
Pingback: Frimad » Nem roulade uden gluten