Uhm, fik de her kager sidst jeg besøgte mine forældre, og de smager simpelthen fantastisk! Egentlig er det en brownie-opskrift, men man kan også lave dem i muffinsforme, så de er nemme “at tage med” forskellige steder. Kan fryses.
Opskriften kan med fordel anbefales til værter, der spørger efter opskrifter på kager, man kan servere, når man får besøg af en gæst, der ikke tåler gluten eller laktose. Den er velegnet her, fordi man ikke skal ud og investere i mærkelige ingredienser, man aldrig får brugt. Og så smager den så sindssygt godt, at alle er vilde med den 🙂
Opskriften rækker til 12 brownies/muffins.
Ingredienser:
150 g mørk chokolade, gerne meget mørk (tjek for spor af gluten og mælk)
100 g Fri margarine eller rapsolie / solsikkeolie
1 tsk instant coffee-pulver
1 tsk vanillesukker (tjek lige for gluten)
100 g mandler, fintmalet i en blender (tjek for spor af gluten)
175 g rørsukker
4 æg, som skal deles op i hvider og blommer
Sådan gør du:
Smelt chokolade og margarine forsigtigt, evt. bare i en skål i mikroovnen. Gør det lidt ad, så det ikke “hærder”.
Tilsæt pulverkaffe og vaniljesukker og bland det godt.
Del æggene op i blommer og hvider i to forskellige skåle. Hviderne i en lille skål og blommerne i en stor.
Pisk æggehviderne til de er godt stive i det. (hvis du pisker æggeblommerne først, skal piskeriset vaskes grundigt, inden du går i gang med æggehviderne – ellers vil de ikke blive stive!)
Pisk æggeblommerne til de har en jævn konsistens, og rør derefter chokoladeblandingen i.
Hæld mandelmel og sukker i og rør til dejen er jævn.
Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i chokoladeblandingen lidt af gangen.
Hældes i muffinsforme eller en kvadratisk form på 20×20 cm og bag kagen i ovnen ved 180 grader 35-40 minutter. Som muffins skal de nok kun ca. have det halve.
11 kommentarer
Pingback: Nem rabarberkage, uden gluten og laktose - FriMad.dk - glutenfri & laktosefri opskrifterFriMad.dk – glutenfri & laktosefri opskrifter
Pingback: Ikke fordi jeg ønsker at være glutenallergiker, men denne er verdens bedste chokoladekage! KAGE uden mel :-) | 2 verdener
Hej! Jeg har lige prøvet disse brownies og de er faldet i smag! Super nem opskrift som ikke kræver alt det dyre 😉 jeg udskiftede dog sukkeret med sødemiddel – tak for opskriften, ser frem til og prøve flere af dine lækre opskrifter!
Hej Ane 🙂
Tak for en dejlig blog, med en masse lækre opskrifter.
Kan man bytte sukker ud med sukrin i denne kage?
Hej Donna.
Jeg ved ikke særligt meget om sukrin, men jeg vil tro, at man godt kan. Står der ikke på emballagen at man bare erstatter 1:1 med sukker? 🙂
Hej Ane,
Først og fremmest – tak for en fantastisk blog. Den er så inspirerende og en stor hjælp i en gluten og mælkefri hverdag 🙂
Jeg prøvede denne kage i går og den blev bare så god. Jeg brugte kokosolie som fedststof og en moset banan, det fungerede rigtig godt også.
Vh Trine
Dejligt du kan lide kagen – og tak for dine inputs! Det kan være jeg skal prøve det næste gang 🙂
Hejsa.
Jeg står og skal lave en glutenfri + laktosefri kage til en lille flok unger, da den ene ikke kan tåle hverken laktose eller gluten. Tænkte på om man kunne skifte kaffepulveret ud med noget andet, nu hvor det er til børn? Ren kakao eller?
(kunne nemlig rigtig godt tænke mig at lave disse brownies)
Mvh.
Anja
hej Anja.
Du kan sagtens undlade kaffen i opskriften. Så bliver det bare en helt almindelig, men rigtig god chokoladebrownie 🙂
Vh. Ane
Hej 😀 tak for en fantastisk blog 🙂 er ikke selv allergisk men flere af mine venner er 🙂
Det en stor hjælp når vi byder på middag 🙂 specielt denne choko muffins :p btw et godt tip er lidt laktosefri piske fløde pisket til fløde skum og så lidt hindbær i 🙂 gir den et xtra pift 😉
Kh rikke 🙂
Ih, hvor er det dejligt med ros – jeg smiler jo helt til op over ørerne 😀
Hvor er det fantastisk at høre, at nogen mennesker er så sindssygt søde, at de kaster sig ud i allergivenlig madlavning til deres venner, selvom det virkelig kan være en udfordring nogen gange! Respekt herfra!
Og tak for tippet med flødeskummet 🙂
Kh. Ane