Billig og sund mad, der varmer i vinterkulden. Ret nem at lave, og super god til at få brugt “resterne”. Grøntsagerne kan sagtens skiftes ud med andre, alt efter hvad man lige har.
Suppen mætter udmærket i sig selv, men for at give den lidt mere protein, kan man med fordel tilsætte et par deciliter bønner (kogte selvfølgelig). Se “Få styr på bønnerne“. Jeg tog bare nogle hvide bønner op fra fryseren og puttede dem i gryden et par minutter inden servering.
Oplagt at spise grovboller til.
Ingredienser:
6-8 kartofler, i tern
4-5 gulerødder, i skiver
½-1/4 knoldselleri, i tern
4 fed hvidløg, presset
2 løg, i grove tern
1 dåse hakkede tomater
1 terning grøntsagsboullion (Knorrs er glutenfri)
Vand
Timian
Salt & peber
evt. hvide bønner, pintobønner eller lignende, se hvordan det gøres nemmest!
Sådan:
Svits løg og hvidløg.
Tilsæt grøntsagsternene og svits let.
Tilsæt de hakkede tomater og vand med boullion, så det lige akkurat dækker grøntsagerne.
Tilsæt krydderi og lad suppen koge op.
Lad den simre i en 20 minutters tid.
Tilsæt eventuelle bønner og lad suppen koge op inden servering.