Selvom den er glutenfri, bliver denne mazarinkage let og luftig. Den smuldrer ikke (i hvert fald ikke mere end almindelig mazarinkage), og så smager den intet mindre end himmelsk!
100 g rismel
100 g kartoffelmel (eller maizena)
200 g revet marcipan (indeholder glucosesirup baseret på hvede, skal være hjemmelavet for at være helt glutenfri)
1 spsk. bagepulver (tjek varedeklarationen for gluten)
200 g flormelis
200 g smeltet smør/Fri
4 æg
Glasur:
100 g smeltet chokolade (tjek varedeklarationen for gluten og laktose. Brug evt.Landlords eller Nettos pålægschokolade)
Fremgangsmåde:
Marcipanen rives så fint det nu kan lade sig gøre.
Rismel, kartoffelmel, marcipan og bagepulver blandes sammen i en skål.
Flormelis, smør/Fri og æg blandes sammen i en anden stor skål (skal ikke piskes).
Mel/marcipan-blandingen hældes over i den våde blanding og det vendes sammen.
Læg bagepapir i bunden af en springform/lille bradepande og hæld dejen i.
Kagen bages i 40 minutter ved 180 grader.
Glasuren: Chokoladen smeltes og hældes over.
Kagen kan fint fryses i mindre stykker.
10 kommentarer
Hej. Kan man mon erstatte flormelis med rørsukker eller honning? 🙂
Hmmm, det ved jeg faktisk ikke. Måske, eventuelt sammen med lidt kartoffelmel 🙂
Det lyder lækkert. Desværre kan jeg ikke tåle rismel – har du et forslag til en anden type mel jeg kan bruge i stedet? Jeg kan godt tåle gluten i mindre mængder men ved ikke om alm hvedemel ville fungere fint her?
Jeg vil tro, at du nemt kan bruge majsmel i stedet for 🙂
Et godt tip er at fryse marcipanen først, så er den nemmere at rive 🙂 Nettos mørke chokolade fra Superior på 70-80% har jeg gode erfaringer med 😛
Glæder mig til at prøve denne som jordbærtærte 😉
Mh. Lea
Hej Lea.
Ja, marcipanen er lettest at rive, hvis den er godt kold. Og Superior chokoladen er nemlig rigtig god 🙂
Hvis du skal lave jordbærtærte, så har jeg faktisk også en opskrift på sådan en lige her: Glutenfri jordbærtærte med ægte mazarinbund.
//Ane
ud fra målene på den bradepande du plejer at lave, tror jeg bare jeg 3-dobler 🙂 det er jo kageglade mennesker og selvom der kun er 1 gluten allergiker imellem kan de jo alle sammen prøve at smage lidt lækkert glutenfrit 🙂
hvor mange personer er der til i den kage? Jeg står og skal lave glutenfri kage til 40 pers nemlig
Hej Camilla
Hmm, der må jeg være dig svar skyldig. Jeg bagte den i en mellemstor bradepande med cirka-målene 23×28 cm. Det lyder som et stort arrangement – held og lykke med det 🙂
//Ane
Pingback: Frimad » Glutenfri og laktosefri fødselsdag