Laktosefri tunmousse

2

Det er virkelig lang tid siden, jeg har lavet tunmousse til at komme på brødet. Måske fordi jeg næsten levede af tun, makrel og torskerogn i min første tid som glutenfri… Det var bare så nemt at gennemskue som glutenfrit pålæg, og så mættede det godt til prisen. Men mon ikke de fleste kender det der med at blive hængende liiidt for længe i det samme, begrænsede udvalg fødevarer!

Nå, men nu har min mor været forbi med en hulens masse krydderurter, og der er simpelthen ikke noget, der er så lækkert (og nemt) og forårsagtigt som tun-mousse med frisk persille, purløg eller hvad man nu lige har stående.

Tun-moussen er oplagt som madpakkepålæg til glutenfrit rugbrød, for den mætter godt – men for at undgå, at det hele bliver smattet, bør man medbringe tunmoussen i en separat lille plastikboks sammen med en gaffel.

Kan holde sig 1-2 dage i køleskabet, men det plejer også at passe med konsumeringstiden 😉

Du skal bruge:
1 dåse tun i vand/olie
½-1 løg eller rødløg
Ca. 1-2 spsk. mayonnaise (tjek at den er glutenfri, fx Gråsteen)
Saften fra ½ citron
Salt og peber
Evt. frisk basilikum, persille, purløg

Sådan:
Hæld vandet/olien fra tunen og kom den i en skål.
Hak løget meget fint og kom det i skålen.
Rør rundt med en gaffel til tunen er findelt og blandet godt med løget.
Tilsæt mayonnaise indtil den ønskede konsistens opnås.
Tilsæt citronsaft og evt. krydderurter.
Smag til med salt og peber.

Nam nam på glutenfri gulerodsboller, glutenfrit boghvede-rugbrød eller min mors ris-rugbrød.

Del.

2 kommentarer

  1. Jeg har for nyligt fundet ud af, at jeg ikke kan tåle mælkeprodukter (heller ikke de laktosefri), så dejligt at blive inspireret på din blog, da det kan være lidt svært at finde opskrifter, hvor der hverken indgår surmælsprodukter, mælk/fløde eller ost 🙂

    Er vild med denne tunmousse, som jeg jævnligt nyder til frokost.Jeg putter som regel også nogle kapers i, der giver lidt ekstra kant. Og nogle gange topper jeg med lidt jalapenos. Uhm.

    I aften skal vi prøve kræfter med din gullasch.

    • Hej Anette.
      Dejligt at høre, at du kan lide tun-moussen 🙂
      Gullash lyder perfekt til det efterårsvejr, der er i dag.
      Velbekomme,
      Ane

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.