Ovnmad er bare et hit, når man ikke gider stå i køkkenet længere tid end højst nødvendig, men alligevel godt gider spise lækker mad. Og ovnbagt laks med grøntsager er simpelthen for lækkert!
Man kan lave opskriften enten som fisk og grøntsager pakket ind i folie eller i et fad med folie over. Jeg foretrækker det sidste.
Oplagt at spise med brune ris, der kan suge saften fra grøntsagerne.
Pr. person skal du bruge:
1 laksefilet (ca. 100-150 g)
100-200 g ”hurtigt færdige” grøntsager – jeg brugte squash, cherrytomat, løg, peberfrugt og gulerødder i fine skiver
Olivenolie
Salt og peber
evt. frisk dild eller basilikum
evt. et skvæt frisk citronsaft
Sådan gør du:
Alle grøntsagerne skæres i små stykker og lægges i et ovnfast fad. Hvis der er rodfrugter imellem skal de skæres i meget fine skiver for at være færdig samtidig med resten.
Overhæld grøntsagerne godt med olie, drys med salt og peber samt eventuelle krydderurter og bland det sammen.
Læg et stykke stanniol over fadet og fyr det ind i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Skyl laksen i koldt vand.
Efter de 15 minutter tages fadet ud, og stanniolen løftes. Laksen lægges oven på grøntsagerne, drysses med salt, får et skvæt olie, og stanniolen lægges over fadet igen. Hvis grøntsagerne ikke har afgivet væde hældes også 1 dl vand ved.
Fadet sættes ind. Fisk og grøntsager får 15-20 minutter ved 200 grader, og SÅ er der mad!
Egner sig godt med brune ris til, der kan suge al væden.
1 kommentar
Pingback: Frimad » Bagte rodfrugter