Så er sommeren på vej og grillsæsonen skudt i gang!
Når jeg tænker sommermad, tænker jeg især kold kartoffelsalat. Sådan en hvid, cremet en med purløg i.
Sådan en lavede jeg i går aftes, da vi tog ned i Rådhusparken og grillede. Den blev spist med velbehag sammen med et par sprødstegte grillpølser (Langelænder der er både naturligt gluten- og laktosefri) i den sidste aftensolstråle.
Det er heldigvis nemt at lave sådan en laktosefri kold kartoffelsalat, så opskriften kommer her.
Passer for øvrigt også rigtig godt som skovtursmad med gluten- og laktosefri frikadeller til. Også en god idé til madpakken.
Kold kartoffelsalat uden laktose til 3-4 personer:
½-1 kg kogte kartofler (helst små nye)
½ bundt radiser
½ agurk
½-1 løg
250 g sojayoghurt (svarer til ½ bæger)
2 spsk. mayonnaise, med top på
1 tsk. sennep, med lidt top på (tjek ingredienslisten for gluten)
evt. et lille stænk æblecidereddike (nok ca. 1 tsk.)
Purløg
Salt & peber
Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne og lad dem køle af. Skræl/pil dem evt. hvis det ikke er nye (danske) kartofler.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, og put dem i en stor skål
Skær radiser i tynde skiver. Skær agurken i salattern. Hak løget fint. Fyr det i skålen.
Hæld sojayoghurt, mayonnaise, sennep, evt. æblecidereddike, purløg, salt og peber i en lille skål og bland det godt sammen.
Hæld det over salaten og bland godt.
2 kommentarer
Er denne opskrift både gluten og laktosefri?
Jeg får gæster med begge allergier og er helt ny i dette.
På forhånd tak
Line
Ja, alt på min blog her er glutenfrit og mælkefrit (=laktosefrit), så du kan bare slå dig løs 🙂