I stedet for smør kan man bruge Coops margarineprodukt, der hedder Fri. Kan købes i Kvickly og SuperBest (muligvis også andre stedet – giv et tip!) til omkring 15 kr. Konsistensen er lidt blødere end smør, men anvendelsen er ca. den samme.
Hej Tine.
Undskyld det sene svar.
Skummetmælkspulver indeholder laktose, og laktose forsvinder ikke af at blive bagt/varmet op. Desværre.
Den her margarine fra Coop er den eneste, jeg har fundet uden laktose/mælkebestanddele, og den kan du roligt bruge, når din laktoseintolerante ven kommer forbi.
Jeg håber, det var svar på din tvivl.
Beste (forsinkede) hilsner,
Ane
Jeg skal have en af vores venner til middag. Han har lige fået diagnosen laktoseintolerans. Jeg tænker jeg vil servere en madtærte. Kan se på andre bloks at man nemt kan lave en dej helt uden mælkeprodukter. Men jeg læste bag på en bage margarine pakke at, margarinen indeholder skummetmælkpulver. Kom til at tænke på om det (pulveret) også indeholder laktose. Og hvad sker der med laktosen når man fx. bager, forbliver det i dejen eller forsvinder noget af det? Bare nogle tanker fra en som er helt ny i laktose universet. Håber du kan hjælpe mig lidt på vej.
14 kommentarer
Pingback: Mokkabrownies uden mel - FriMad.dk - glutenfri & laktosefri opskrifterFriMad.dk – glutenfri & laktosefri opskrifter
Hej Tine.
Undskyld det sene svar.
Skummetmælkspulver indeholder laktose, og laktose forsvinder ikke af at blive bagt/varmet op. Desværre.
Den her margarine fra Coop er den eneste, jeg har fundet uden laktose/mælkebestanddele, og den kan du roligt bruge, når din laktoseintolerante ven kommer forbi.
Jeg håber, det var svar på din tvivl.
Beste (forsinkede) hilsner,
Ane
Jeg skal have en af vores venner til middag. Han har lige fået diagnosen laktoseintolerans. Jeg tænker jeg vil servere en madtærte. Kan se på andre bloks at man nemt kan lave en dej helt uden mælkeprodukter. Men jeg læste bag på en bage margarine pakke at, margarinen indeholder skummetmælkpulver. Kom til at tænke på om det (pulveret) også indeholder laktose. Og hvad sker der med laktosen når man fx. bager, forbliver det i dejen eller forsvinder noget af det? Bare nogle tanker fra en som er helt ny i laktose universet. Håber du kan hjælpe mig lidt på vej.
Pingback: FriMad.dk » Gulerodsmuffins / gulerodskage, glutenfri
Pingback: FriMad.dk » Nøddeknækbrød med gulerødder
Pingback: FriMad.dk » Gluten- og laktosefri lasagne
Pingback: FriMad.dk » Panik-chokoladekage
Pingback: FriMad.dk » Hvad skal jeg finde på?
Pingback: FriMad.dk » Mors pebernødder (glutenfri version)
Pingback: Frimad » Glutenfri og laktosefri fødselsdag
Pingback: Frimad » Nem roulade uden gluten
Pingback: Frimad » Kokosmakroner
Pingback: Frimad » Mazarinkage
Pingback: Frimad » Laktosefri risengrød