Denne suppe er egentlig Skagenfoods legendariske fiskesuppe. Jeg har modificeret den lidt, så jeg kan tåle den, men det har smagen nu ikke taget skade af. Dog ser den lidt grynet ud i forhold til en suppe på almindelig fløde. Mætter godt pga. fisken. Kan fryses.
Til ca. 4 personer
Ingredienser:
200-250 g laks
200-250 g hvid fisk (fx kuller, lyssej, mørksej, torsk)
300 g grøntsager (jeg plejer at bruge gulerødder, porre og en rød peberfrugt, men squash
2 spsk fiskefond og 7,5 dl vand
2½ dl sojafløde
Citronsaft fra ½ citron
Frisk basilikum eller dild (jeg foretrækker basilikm)
Salt og peber
How to:
Snit grøntsagerne på skrå eller i fine stave.
Hæld vandet i en gryde, tilsæt fiskefonden, kog det op og lad det koge nogle minutter.
Tilsæt fløde og lad det simre i 5 min.
Tilsæt grøntsagerne og lad dem koge et par minutter.
Skær fisken i mundrette stykker og put dem i suppen. Lad den koge op og lad den simre nogle minutter.
Smag til med citronsaft, basilikum/dild, salt og peber.