Morgenmad er noget af det sværeste at finde på, når man hverken spiser gluten eller laktose. Så selvom det ikke kræver en egentlig opskrift, vil jeg alligevel smide cornflakes med rismælk eller sojamælk eller måske som crunch på sojayoghurt (evt. hjemmelavet sojayoghurt) på som en af mulighederne – til inspiration og som reminder om, at det findes.
Grundsubstans:
Rismælk/sojamælk/sojayoghurt
Glutenfri cornflakes (vær opmærksom på, at de fleste slags cornflakes indeholder spor af gluten, se hvorfor her)
Tilføjelser, der kan kombineres på kryds og tværs:
1) Banan i skiver
2) 1 lille håndfuld hørfrø
3) 1 lille håndfuld solsikkefrø
4) 1 håndfuld frosne hindbær (jeg plejer at tage dem op aftenen inden og lade dem tø i køleskabet natten over)
5) 1 håndfuld “bærsymfoni” (fås bl.a. i Netto)
6) 1 håndfuld tørret frugt
7) Glutenfri havregryn (skal være specialfremstillet, se hvorfor her)
Kom gerne med flere tips.