Jeg har for nylig fået øjnene op for en helt fantastisk madblog med veganske opskrifter. Den hedder Green Kitchen Stories og har også rigtig mange lækre gluten- og laktosefri opskrifter – og så har den simpelthen de flotteste billeder!!!
Denne opskrift på blåbærpandekager i stort set tyvstjålet derfra og oversat til dansk og danske mål, så flere kan få glæde af den. Men tjek eventuelt originalen ud her.
Herhjemme har vi efterhånden lavet blåbærpandekagerne nogle gange, og de bliver altid gode. De er hurtige og nemme at smække sammen. Og da de er uden “mærkelige” glutenfri meltyper, er de lette at finde ingredienserne til i almindelige dagligvareforretninger. Min kærestes favorit er dog fortsat kikærtepandekagerne med peanutbutter og banan som fyld, men han medgiver, at de er gode til afveksling 🙂
Pandekager til 2 sultne personer:
Ingredienser:
2 modne bananer, mosede (gerne overmodne)
4 æg
50-60 g kokosmel
2 dl. blåbær eller bare en ordentlig håndfuld (evt. frosne)
Et stænk kanel
Fremgangsmåde:
Bananerne moses, og alle ingredienser røres godt sammen i en skål.
Steges på panden i olivenolie som små amerikanske pandekager.
Serveres med honning, kokosflager, frugt (fx mango, banan) eller flere bær (evt. blendede til puré), laktosefri nutella eller andet godt.